Design eller kopi

Slettvoll sin Windermere sofa som er beregnet til å ha i spisestuen, eller Newbury 3-seter fra Skeidar.
I utgangspunktet skulle jeg gjerne hatt originalen, men er det verdt det?

Kosekroken i stua vår
Kosekroken i stua vår

Det blir jo en prioritering, tenker at ting skal brukes, så da er det greit med en kopi og om du blir lei eller den blir slitt så er det enklere å bytte ut. Når det gjelder design møbler, er et godt tips å velge seg ut en ting om man prioriterer å bruke penger på det. En klassiker av en stol, kunst eller en designlampe som løfter interiøret. Det trenger ikke å koste mye å få til et fint interiør, det kan man også få til med gjenbruk, så her er det vel mer spørsmål om hvilken livsfilosofi man har. Ta vare på gamle ting og pusse opp, kjøpe klassikere som kan gå i arv, eller rett og slett nytt og rimeligere. Eller en miks av alt, slik som her hos oss. Noen kunne jo ikke tenke seg å bruke gammelt skrot og andre kan ikke skjønne hvordan det kan forkastes fremfor nytt.
Jeg er opptatt av at man kan leie inn interiørhjelp uten at man har tenkt å bruke en formue på møbler og planlegging, da det er det funksjonelle som først og fremst bør være i fokus. Det skal selvsagt være fint å hvile øynene sine på interiøret, være helhetlig og harmonisk, men det trenger ikke inneholde dyre designmøbler for å være vakkert.
Selv har jeg valgt kopien av spisesofaen og har de lave bena på da den er plassert i stuen ved peisen.
Spiral fra Verpan
Spiral fra Verpan

Vi har kjøpt spisemøblene brukt, pusset opp og valgt designlamper som til sammen koster mye mer en spise møblene, men det hele er en prioritering. Jeg tenker at lamper ikke får samme medfart som møblene i en småbarnsfamilie og derfor er en tryggere investering, i tillegg løfter det og er prikken over i en i interiøret.
Stol til old stockholm spisestue med nytt setetrekk i lin
Stol til old stockholm spisestue med nytt setetrekk i lin

2 thoughts on “Design eller kopi”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *