Det ubetydelige!

Når vi tenker på materialistiske ting, så er det på en måte noe overflødig og unødvendig, når vi setter det opp mot de reelle behovene våre. Jeg har lyst å snu den tanken om at det er noe ubetydelig. Jeg mener nemlig at vi kan finne både trøst, glede og energi i fine ting. Ting som du synes er vakre, som gir deg en god følelse. Jeg tror at når vi opplever noe som vakkert, er det fordi vi opplever den reneste form av vårt sanne jeg speilet tilbake på oss.

Som hentet fra eventyret 1001 natt!
Som hentet fra eventyret 1001 natt!
Så når du omgir deg med noe du synes er vakkert, oppretter du en dypere forbindelse med din naturlige essens og lidenskap. Du bringer ditt autentiske jeg inn i interiøret.

Så derfor bør du hedre ditt hjem og deg selv med det du opplever som vakkert.

Ved å tilføre flere ting du synes er vakkert inn i interiøret, kan du få på plass mer av de indre verdiene, fordi skjønnhet ikke er en overfladisk ting!
Det er viktig for harmonien i oss selv, med hverandre og med verden.

Når du omgir deg med noe som virkelig er vakkert for deg, vil du på en positiv måte lyse opp innenfra.

Roser er fin hverdags-luksus som gir ny frisk energi og symboliserer kjærlighet.
Roser er fin hverdags-luksus som gir ny frisk energi og symboliserer kjærlighet.
Nyt duften av en bukett roser og du ikke bare hedrer ditt hjem ved å pryde det med skjønnhet – du hedrer også den del av deg selv, dypt inne, som opplever disse som vakre.

Fyll ditt hjem med det du synes er vakkert og koble deg til alt du er, ønsker og trenger. Det lar deg få tilgang til lykke, trygghet og en følelse av fred og bør aldri bli oversett.

Husk at å innrede vakkert handler om verdien og gleden som du finner i noe, uansett hvor mye eller hvor lite det koster. Dette er en praksis med indre uttrykk, ikke materialisme.

female
«female»
Du trenger ikke å kjøpe på dyre kunstverk for å få skjønnhet i ditt interiør, med mindre det er det som virkelig snakker til deg, da er det helt greit. Kostbar kunst er verdiløs når det gjelder skjønnhet, hvis du ikke finner det vakkert. Likeledes kan en enkelt blomst ta pusten fra deg, hvis du er forelsket i duften, fargen eller avsenderen.

Vit at selv de enkleste ting kan ta deg tilbake i flyten, samhørigheten, og den unike essensen av din indre kjerne, så lenge du vet å sette pris på dem!

Uansett hvor du finner skjønnhet, har du også funnet en kilde til trøst og håp.

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
[jetpack-related-posts]

Balanse, Helhet & Harmoni

Helhet & Harmoni, hva legger jeg i det? Jeg har jobbet mye med å finne min visjon og det er mye enklere sagt en gjort. Jeg vil hjelpe mennesker å finne sin drøm, skape det gode liv de drømmer om. Jeg tror at omgivelsene påvirker oss, mye mer en vi aner. Derfor er det viktig å bo i fine omgivelser, omgivelser som du synes er fine og som er funksjonelle, at der er helhet og harmoni. Så på en måte er min visjon Helhet & Harmoni. Balanse er også viktig, vi skal balansere energien vår i flere retninger, først og fremst ta vare på oss selv, ellers har du fint lite å gi! Balanse mellom jobb, familie, venner og fritid. Det er typisk for oss damer å gi til alle andre først, så når det endelig er tid til oss selv, så er vi helt oppbrukte, ikke mer energi å ta av. Kjenner du deg igjen?

Verdier har jeg skrevet litt om før, en av mine viktigste verdier er frihet, det å vite at jeg kan bestemme selv og gjøre det jeg har lyst til. Ro er også viktig for meg. Familien og trygghet er også med på lista sammen med ærlighet. Trygghet er som regel en grunnleggende verdi hos de fleste, men det varierer hvor på listen det står. Har du trygghet øverst, er det antagelig viktig for deg å ha en fast jobb med fast inntekt. Har du derimot frihet øverst slik som meg, passer du ikke så godt i en ni til fire jobb, men fleksibel arbeidstid hjelper. Du blir litt bedre kjent med deg selv ved å finne dine verdier. Ting ramler liksom bare litt på plass.

Fint organisert hylle med esker til oppbevaring. Bildet er lånt av klikk.no
Fint organisert hylle med esker til oppbevaring. Bildet er lånt av klikk.no
Tilbake til omgivelsene, har du tilrettelagt slik at du finner ro hjemme og kan lade batteriene? Hjemme skal være din oase, du skal ikke bare finne roen, men også bli inspirert og finne din kreativitet. Det skal være godt å lande hjemme, kjenner du på en frustrasjon som kommer krypende, da er det på tide å finne ut hva som skaper uroen og gjøre noe med det.
De fleste har for mye ting og ofte har ikke alle tingene en fast plass, det skaper uorden, så her er det bare å brette opp ermene og begynne å rydde, sortere og vurdere. Ta bare vare på det du finner nyttig og synes er vakkert eller av verdi. Alt det andre kan du selge, gi bort eller kaste. Så må alt ha en fast plass, ellers er det ikke så lett å rydde på plass!
Bokser fra IKEA, finnes i flere fine farger. Super å organisere i.
Bokser fra IKEA, finnes i flere fine farger. Super å organisere i.
Ikke bli overveldet, ta det steg for steg. En kommode, et skap og et rom om gangen. Ikke gap over det hele, da mister du bare motet.

Dersom det frister å komme i gang med omgivelsene, kan du bestille gratiskurset mitt her.

https://groeplandhelhetharmoni.simplero.com/page/60481

[jetpack-related-posts]

De tre nøklene – funksjonalitet, helhet og harmoni!

Jeg hjelper mennesker å finne sin drøm, skape det gode liv de drømmer om. Jeg tror at omgivelsene påvirker oss, mye mer en vi aner. Derfor er det viktig å bo i fine omgivelser, omgivelser som du synes er fine og som er funksjonelle. At der er helhet og harmoni, en «rød tråd» som går igjen i interiøret. Balanse er også viktig, vi skal balansere energien vår i flere retninger, først og fremst ta vare på oss selv, ellers har du fint lite å gi! Balanse mellom jobb, familie, venner og fritid. Det er typisk for oss damer å gi til alle andre først, så når det endelig er tid til oss selv, så er vi helt oppbrukte, ikke mer energi å ta av. Kjenner du deg igjen?
deg-selv
Verdier har jeg skrevet litt om før, en av mine viktigste verdier er frihet, det å vite at jeg kan bestemme selv og gjøre det jeg har lyst til. Ro er også viktig for meg. Familien og trygghet er også med på lista sammen med ærlighet. Trygghet er som regel en grunnleggende verdi hos de fleste, men det varierer hvor på listen det står. Har du trygghet øverst, er det antagelig viktig for deg å ha en fast jobb med fast inntekt. Har du derimot frihet øverst, passer du ikke så godt i en ni til fire jobb, men fleksibel arbeidstid hjelper. Du blir litt bedre kjent med deg selv ved å finne dine verdier.

Lignende esker får du kjøpt på feks. Ikea, fin til å ha kort og konvolutter i. Jeg har en med reiseeffekter, penger, pass og helsekort. Lett å finne.
Lignende esker får du kjøpt på feks. Ikea, fin til å ha kort og konvolutter i. Jeg har en med reiseeffekter, penger, pass og helsekort. Lett å finne.

Tilbake til omgivelsene, har du tilrettelagt slik at du finner ro hjemme og kan lade batteriene? Hjemme skal være din oase, du skal ikke bare finne roen, men også bli inspirert og finne din kreativitet. Kjenner du på en frustrasjon som kommer krypende, da er det på tide å finne ut hva som skaper uroen og gjøre noe med det.
Kurver til å ha klær i, fin når du tømmer tørketrommelen for håndklær eller plukker opp klær rundt i huset.
Kurver til å ha klær i, fin når du tømmer tørketrommelen for håndklær eller plukker opp klær rundt i huset.

De fleste har for mye ting og ofte har ikke alle tingene en fast plass, det skaper uorden, så her er det bare å brette opp ermene og begynne å rydde, sortere og vurdere. Ta bare vare på det du finner nyttig og synes er vakkert eller av verdi. Alt det andre kan du selge, gi bort eller kaste. Så må alt ha en fast plass, ellers er det ikke så lett å rydde! Ikke bli overveldet, ta det steg for steg. En kommode, et skap og et rom om gangen. Ikke gap over det hele, da mister du bare motet.

Dersom det frister å komme i gang med omgivelsene, kan du bestille gratiskurset mitt her.
https://groeplandhelhetharmoni.simplero.com/page/60481

Harmonisk hilsen Gro

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
[jetpack-related-posts]

Nytt hjerterom

Myke gode stoler.
Myke gode stoler for gode sammtaler.
Vi har en liten «Hytte» i hagen, den har jeg i sommer malt og innredet som nytt samtale rom. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, synes det ble riktig så koselig. Nå er det bare noen små detaljer som gjenstår før jeg er klar til å ta imot min første klient hjemmefra. Veggene er malt i Gustaviansk blå. Blått er en kjølig, frisk farge som virker beroligende. Bestemors fillerye kom også til nytte etter flere år på oppbevaring i kjelleren. Det er ikke store rommet, kun fem kvadratmeter, men akkurat passe stort for lun og koselig stemning.
Ta deg tid til å gjøre noe som gjør sjela di glad.
Ta deg tid til å gjøre noe som gjør sjela di glad.
Vi har feriehus på Støa i Loshavn i Farsund kommune. For noen år siden var vi på Lista fyr, der var det en kunstutstilling av to bitte små hytter hvor budskapet var: hvor stor trenger en hytte være for å nyte en kopp kaffe på trappa? Fikk litt assosiasjoner til den utstillingen: hvor stort trenger et «hjerterom» være for å stille gode spørsmål, lytte og gi tilbake sannheten.

Ta kontakt om du er klar til å investere i deg selv.

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
[jetpack-related-posts]

Har du lyst på forandringer i hjemmet?

Fargeprøver, blått er flott!
Fargeprøver, blått er flott!

Skal du pusse opp, ominnrede eller bare freshe opp hjemmet ditt? Eller kanskje bygge hus, hytte eller bygge om?

Det er mange avgjørelser som skal tas. Du lar deg kanskje påvirke av hva andre mener? Da er det fort gjort å ta valg du senere kommer til å angre på.

Jeg er overbevist om at hvordan vi har det rundt oss påvirker oss på godt og vondt. Rot i hus rot i sinn, og omvendt er et godt ordtak

Puter med sikksakk mønster, ikke fra Missoni, men Bohus.
Puter med sikksakk mønster, ikke fra Missoni, men Bohus.

Hvordan ville det være for deg å kjenne på ny energi? Ved å rydde, organisere og ta bevisste fargevalg, kan du oppnå nettopp den energien du ønsker deg!

Det skal føles godt å komme hjem. Et sted hvor du finner ro og inspirasjon til å leve. Ved å bruke en personlig analyse tar jeg hensyn til hvem som bor der og planlegger ut i fra dette, slik at hjemmet blir unikt og tilpasset behovet.

Designer Guild pyntepute og linpledd.
Designer Guild pyntepute og linpledd.

Jeg er opptatt av at hjemmet er funksjonelt, helhetlig og harmonisk. Et hjem gjenspeiler ofte hvem som bor der.

La din personlighet skinne gjennom i interiøret. Skap deg et unikt hjem, ulikt det mange andre har.

Jeg er utdannet interiørkonsulent og Coach. Min hverdag består av å hjelpe mennesker med å få det bedre med seg selv og sine omgivelser, slik at de kan leve og bo harmonisk.

Ønsker du å bli mer bevisst på hvem du er og innrede et hjem som reflekterer deg og din personlighet?

 

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
[jetpack-related-posts]

På Kontoret!

Nå begynner kontoret mitt i Skvadronveien 1 på Sola å ta form.
Noen detaljer gjenstår, sånn som noe fint på veggene. Jeg er så heldig å ha en god venninne som er kreativ og maler glade, fargerike og flotte bilder, så nå gleder jeg meg til å låne noe av henne. To gode stoler er på plass, så forholdene for en dyp og god samtale er tilstede. Sliter du med nære relasjoner, i familien eller på jobb? Vurder å få hjelp!
Det å bli lyttet til, at noen ser det utenfra og «speiler» tilbake situasjonen, er veldig forløsende og i mange tilfeller magisk.

Ektorp stoler fra IKEA med Malmsta bord.
Ektorp stoler fra IKEA med Malmsta bord.

Jeg har valgt å kjøpe alt til kontoret på IKEA, rimelig og bra. Skrivebord med ergonomisk form, denne formen gir også god energiflyt når vi tenker fengshui, ingen spisse hjørner.
En god arbeidsstol er også viktig, den må enkelt kunne regulere sittehøyden og gi god støtte.

 

 

 

Hissmon skrivebord og Markus arbeidsstol.
Hissmon skrivebord og Markus arbeidsstol.

Du skimter gjerne Bailine speilvent nederst i vinduet? Vinduet skal byttes og i det nye vinduet skal det stå Helhet & Harmoni.
Fargevalget er lyst og nøytralt, et godt utgangspunkt for variasjon med tilbehør. Grønne planter er viktig, ikke bare er det hyggelig, de renser også lufta og grønt er en farge for vekst og fremgang.

 

 

 

Grønne planter og potter plassert i gruppe.
Grønne planter og potter plassert i gruppe.

Ønsker du å komme innom for en samtale, ta kontakt.

Hjertelig velkommen!

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
[jetpack-related-posts]

På badet.

Hvordan vil vi ha det på badet? Nå er det mange valg å ta på hytta som snart står ferdig. En av de er hvordan vi vil ha det på badene og ja, vi skal ha to, to små, en i hver etasje. Eller det vil si, det i første etasje blir bad og vaskerom i ett. Der er mye å velge i og mest vanlig er vel fliser. Jeg sitter å kjenner på at det har jeg ikke lyst på. Vi har vurdert panel, men siden vi har det på resten av hytta så er det jo greit med noe variasjon. Så kom jeg på, tapet, der er det litt å velge i. Jeg tenker ikke på baderoms tapet, men vanlig fibertapet, vi skal ha fliser i dusjen og på gulvene. Jeg har lånt hjem prøver, så nå sitter jeg å vurderer den ene etter den andre 😉
Dette er min favoritt.

Gammeldags romantisk småblomstret tapet fra Borge med små sommerfugler.
Gammeldags romantisk småblomstret tapet fra Borge med små sommerfugler.
Et mer blått uttrykk på det ene badet vil jo skape variasjon og fargen passer godt inn i helheten. Begge diss to gir et litt gammeldags preg.
Hvit og blå med kløvermønster fra Borge.
Hvit og blå med kløvermønster fra Borge.
De som har fulgt meg, husker gjerne at jeg har kjøpt håndklær i deilig bambuskvalitet. Det er forøvrig et godt interiørtips, finn tekstilene du liker først, så er det mye lettere å velge farger etterpå og mye i det store utvalget er jo da eliminert. De neste to er nok mer tidløse.
Dyp sandfarget med trykte små blomster i gull, en i hver rute.
Dyp sandfarget med trykte små blomster i gull, en i hver rute.
Jeg skal jo ha to forskjellige tapeter tror jeg, kan bli litt kjedelig med samme tapet i to rom. Eller kanskje ikke, de vil jo få forskjellig uttrykk med forskjellig tilbehør. Mest sannsynlig, er det nok så vanskelig å velge at det blir to forskjellige. Eller jeg tar samme tapet med forskjellig farge på, et sandfarget og et hvit bad.
Samme tapet som den sandfargede, men i hvitt.
Samme tapet som den sandfargede, men i hvitt, begge fra Gren Appel.

Ha det på badet, så lenge.

Hilsen Gro <3

[jetpack-related-posts]

Bambus

Jeg har kjøpt nye håndklær til hytten og i den kvaliteten. Jeg elsker tekstiler og særlig når de er i naturmaterialer. Tekstiler av bambus er myke og føles som en blanding av den fineste silke og den mykeste bomull. Bambus absorberer fuktighet, har en utpreget evne til å «puste», fjerner dårlig lukt og er antibakteriell. Bambus er en rask fornybar ressurs da de er hurtigvoksende.

Fargevalg, blå, bomull og grå i naturlig harmoni.
Fargevalg, blå, bomull og grå i naturlig harmoni.

Vi har bambus i hagen også. De er vakre å se på, men best av alt, de svaier fint i vinden og lager en fin rolig lyd. Det er balsam for sjelen og sitte på terrasse, lukke øynene og høre bambusen svaie i vinden.
Det er rene meditasjonen og jeg slapper skikkelig av og finner roen.
Det er øyeblikk.
Bambus i hagen.
Bambus i hagen

Det blir to små bad på hytten så da har jeg valgt litt forskjellige farger. Naturfarger er den «røde tråden» som går igjen, men forskjellig farger skaper variasjon og pastellfarger gir helhet og harmoni.
Fargevalg, sand, lyng og bomull.
Fargevalg, sand, lyng og bomull.
I interiør tenker vi at det skal være funksjonelt, helhetlig og harmonisk. For meg er det praktiske veldig viktig og funksjonalitet går ofte foran det estetiske. Helhet og harmoni er fint å tenke på i interiør, men vel så viktig å ta med i resten av livet. Lever vi så harmonisk som vi ønsker, hvordan har vi det rundt oss og hvordan påvirker det oss?
Er livet helhetlig, klarer vi å balansere jobb, familie og fritid på en tilfredsstillende måte? Ofte og nå snakker jeg av egen erfaring, kommer alle plikter først og vi glemmer eller utsetter å gjøre det som gir oss påfyll. Når er du i flyt, når glemmer du tid og sted? Det er viktig å prioritere å sette av tid til det som er gøy for å komme i balanse og leve helhetlig og harmonisk.

Ønsker deg en harmonisk lørdag og sommer.

Hjertelig hilsen Gro 😉

[jetpack-related-posts]

Designers Guild

Lykkelige meg som kom over min favoritt designers tekstiler på salg her om dagen. Nå er det kjøpt inn puter og pledd til hytten og noe nytt sengetøy til barna. Tanken er at fargepaletten skal gå i naturfarger og blått, men det kan jo hende det sniker seg inne en nyanse av rosa.

Designers
Designers Guild pyntepute og linpledd.
Det er noe friskt, fint, unikt og ofte fargerikt over designet hennes.
Jeg blir alltid glad når jeg omgir meg med vakre ting og myke tekstiler, særlig når det er i naturmaterialer. Har en tanke om at når noe nytt kommer i hus er det på tide å rydde ut noe, men nå når hytten snart skal innredes, så slipper jeg det 😉  [/caption] Jentene har fått likt sengetøy med tilhørende rosa pyntepute.

Så kan man jo tenke at man ikke blir lykkeligere av dyre «design-ting» og at penger ikke gjør oss lykkeligere og det stemmer nok, men alt er mye enklere med penger og når man likevel trenger å kjøpe nytt så er det jo greit å være bevist på hvordan man ønsker å ha det rundt seg og er de dyre flotte tingene på salg så er det jo penger spart. Poden har også fått nytt sengetøy i friske fine farger. Poden har også fått nytt sengetøy i friske fine farger.

[jetpack-related-posts]

Bruktfunn

Nå er spisebordstolene til hytta i hus, åtte stykker og jeg er skikkelig fornøyd, ikke bare er de nesten nye og utrolig fine, men det er gjenbruk og noe andre ikke vil ha lengre. Det er vanskelig å vite hvor mye penger man bruker i en slik byggefase og da er det jo greit å spare der det spares kan. Kan hende jeg klarer å vise at det kan skapes et fint og helhetlig miljø med brukte møbler som ikke nødvendigvis ser gammel og brukt ut.

TM Design
TM Design

Jeg fant også spisebord på finn.no, men det trenger en liten oppussing før det kan tas i bruk, det blir nok skikkelig fint og passer godt til stolene.
Godt brukt eikebord
Godt brukt eikebord

Det var det jeg hadde på interiørfronten i dag. Men, jeg skal til Risør i helgen, en vakker sørlandsperle, og der skal jeg bli sertifisert Leadership by Heart Coach sammen med over tretti fantastiske medstudenter.
Jeg gleder meg som en unge, det er frihet, ferie og happening på en gang, skal bli så gøy. Det skjer noe unikt hver gang vi møtes, det er hjertelighet og det er kjærlighet. Vi anerkjenner og tolererer, vi aksepterer og er sårbare sammen og det er unikt. Nesten ubeskrivelig.
Denne gangen skal vi feire, ute under åpen himmel på lørdagskvelden i skjærgården med tapas på menyen, det kan ikke bli annet en bra og her jeg sitter og skriver, kom jeg på et øyeblikk. Et slik uforglemmelig øyeblikk jeg hadde sammen med en medstudent på Østlandet i fjor høst. Vi var på LBH-event sammen en helg og hun var så gjestfri at hun inviterte meg til å overnatte. Der det er hjerterom, er det husrom!
Om kvelden satt vi ute under klar stjernehimmel og stekte laks med grønnsaker på bål-panne og best av alt, vi spiste dessert først.
Det var øyeblikk, frisk luft, gode samtaler og nærvær. Jeg har bestemt meg for at jeg vil ha flere øyeblikk i livet mitt! De er der jo, det er bare ikke alltid jeg er så flinke å se dem og ta vare på. I dag har min andre fødte fødselsdag, det er øyeblikk, år etter år. Nå skal kvelden brukes på familien og ikke minst stolt tenåring. Skape øyeblikk.
Takknemlig 🙂

Vi venter gjerne hele uken på fredagen, hele året på sommeren og hele livet på lykken. Slutt med å vente og start med å leve.

Grip dagen og skap øyeblikk, livet er her og nå, ikke før og siden.

I Kjærlighet <3

[jetpack-related-posts]