Lykke og tanker om lykke.

Hva er lykke? sitter her og filosoferer over orde lykke, over følelsen lykkelig. Det er nå en uke siden jeg ble sertifisert Leadership by Heart Coach, for en lykke 🙂 men, føles også litt tomt, en epoke er over!
Så da slår det meg at lykken er underveis, når man er på vei mot målet, så er det i seg selv en lykkefølelse. Da blir det på en måte slik at det å være i utvikling er selve lykken(min påstand). Det er selvfølgelig flere former for lykke, slik som å nyte øyeblikket og det å søke innover å bli kjent med seg selv og finne den altoppslukende lykkefølelsen i tilstedeværelsen. Hm, det er vakkert, det er lykke.

Lykke er alltid en jobb innover!
Lykke er alltid en jobb innover!

Lykke forveksles ofte med å skaffe seg dyre flotte ting, det er ofte kortkjøpt lykke og de fleste vil oppleve det å hige etter mer.
Tenker også på det med motsetninger i livet, kontrastene, sorg og glede, smerte og lykke, føle seg liten og passe stor. Det å erkjenne at vi ikke kan vite hva det ene er, uten det andre. Så har vi tankene da, de har en tendens til å dominere i livene våre, men husk at du er ikke tankene dine og tankene dine er ikke deg, tankene dine er ikke sannheten om deg og tankene dine styrer ikke deg, men motsatt.

Lykke kan finnes i den mørkeste tid, hvis man bare husker å slå på lyset.
Lykke kan finnes i den mørkeste tid, hvis man bare husker å slå på lyset.

Det med tillit dukker også opp, det å ha tillit til livsprosessen, vite at vi står trygt i oss selv, hva som en måtte dukke opp i livet. Jeg blir ydmyk med tanken på at min nye oppgave skal være å hjelpe mennesker på sin vei, sin lykke-vei i en unik prosess til en bedre utgave av seg selv.

Tenk om jeg faller, åh min venn, tenk om du flyr.
Tenk om jeg faller, åh min venn, tenk om du flyr.

For å slutte det hele vil jeg dele en læresetning fra coachutdanningen som satte spor: Å sammenligne seg selv med andre er snarveien til helvete. Det er så sant, å gå rundt og se hva andre får til, ja, og beundre dem, ja, men å sammenligne seg selv med dem, NEI.
Det blir som alle glansbildene på facebook, for det er jo gjerne de vi deler, når vi sammenligner oss og føler at vi har det ille, da er det ofte baksiden vår som blir sammenlignet med forsiden til andre og det er jo ikke rettferdig! Er det vel? Glede finner du i hverdagens små øyeblikk, nyt dem og du vil finne lykken.

Lykke til på veien mot lykke.

1 thoughts on “Lykke og tanker om lykke.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *