Blogg

De nære relasjoner!

Hva dukker opp i deg når du leser overskriften?

Bildet er tatt av Enrique Meseguer fra Pixabay
Vi har mange nære relasjoner, de fleste i familien, men også venner og kollegaer.
Når vi prater om å jobbe med relasjoner så er det ofte med tanke på kjæresten, barn, søsken og foreldre. Jeg har en eller annen tiltrekning mot ordet relasjoner og har hatt det en tid. Jeg har undret, er det som Coach jeg skal jobbe med relasjoner? Men, jeg er jo ingen par-terapeut.

Så plutselig går det opp for meg at det handler om den viktigste relasjonen av alle. Nemlig relasjonen til oss selv. Som en klient av meg sa. Hadde jeg ikke hatt så dårlig relasjon til meg selv, så kunne ikke lederen min behandlet meg så dårlig!

Du tenker kan hende nå, jeg har passe god relasjon til meg selv, men har opplevd at andre behandler meg dårlig. Forskjellen er, de som klarer å stå opp for seg selv, sette grenser og skille mellom hva som er din og andres utfordring. Kontra de som lar det gå innover seg og tenker, hva er galt med meg?

Det siste kan få store konsekvenser, med lavt selvbildet, stress, utmattelse også videre.
En annen ting er, dersom vi velger å jobbe med egen relasjon så får det ofte positive ringvirkninger når det gjelder både kjæreste, familie, jobb og venner.

Så ja, jeg skal jobbe med relasjoner som Coach, ikke som parterapeut, men med menneskers relasjon til seg selv! Det er det som er nøkkelen til et bedre liv.

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Klump i magen

Du har sikkert kjent det, når følelsen setter seg som en klump i magen. En klo i brystet eller at det snører seg sammen i halsen. Det kan være en hendelse, en kommentar eller opplevelse. Som regel går det tilsynelatende over. Men, ubevist er der et arr eller spor og dersom det er en gjentatt hendelse, så kan sporet bli riktig så dypt. Ikke fortvil, der er håp i hengende snøre.

En blokkering kan gjøre fysisk vondt!
Det handler om å møte følelsen å anerkjenne hendelsen og følelsen. Da kan den på mirakuløst vis gi slipp. Det er dette vi gjør i LBH Coaching og vi kaller det transformasjon, fordi det skjer en endring.

Du vet, når du har hatt den gode samtalen med ei venninne og føler deg så mye lettere etterpå. Det er fordi det hjelper å sette ord på følelsen. Forskning viser at mennesker er blitt kvitt angsten, bare med å innrømme at de har angst. De har brukt så mye energi på å fortrenge angsten og det eneste de oppnår er å forsterke frykten for angsten. Men, ved å møte angsten, bli venn med angsten og finne ut hva det egentlig handler om, så kan den gi slipp. Angst er jo egentlig en følelse(frykt) som har satt seg, både i det beviste og i det ubeviste sinn. På samme måte er det med blokkeringen, som vi kaller klumpen. Ved å se hva slags følelsesminne den handler om, sette ord på og anerkjenne, så kan det lette på trykket eller forsvinne.

Nakken bærer ofte byrden.
Jeg ba en kunde av meg å gjengi det beste med timen vi hadde hatt, hvor hun svarer, jeg sitter her og undrer på smerten i nakken som så plutselig ga slipp.
Ja, sånn kan det gå når vi finner årsaken eller opprinnelsen.

Jeg tenker at vi må se nærmere på årsak og virkning. Det nytter ikke å bare behandle symptomene, uten å se nærmere på hva som er årsaken, hvilke følelser har skapt disse symptomene?

Opplever du å ha en «klump» i magen eller lignende som du ønsker å se nærmere på og løse opp i?

Ta kontakt, jeg er her for å støtte deg i din prosess.

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Et liv i frihet

Snart er det et nytt år med nye muligheter, men egentlig er hver dag en ny mulighet. Hva ønsker du som er nytt i livet ditt. Jeg ønsker meg mer energi, mer tid, ro og harmoni. Nøkkelordet er «frihet».

Med blanke ark!
Ønsker du også å skape deg et liv i frihet, der du selv bestemmer hva du bruker tid og energi på? Det er mulig, alle kan ta nye valg og skape. Det handler om å finne ut hva du bruker tid på i dag, som binder opp din energi. Energien er der hele tiden, den blir ikke borte, men hvor har den hengt seg opp og i hva?
Vi har det på mange måter litt for godt. Så godt at vi ofte ikke er villige til å gjøre det lille ekstra for å få det bedre.

Det er helt greit. Dersom du er fornøyd der du er i livet, så er det helt fint! Men, hvis du klager på at det er travelt, det er ikke tid, har ikke energi osv. Da er det kan hende en ide å se på hva dette er. Ord som brukes ubevisst, eller ord som gjenspeiler det du føler?

• Hvem er du?
• Hva vil du med livet ditt?
• Hva står i veien og hindrer deg i å leve det livet du ønsker deg?

Det handler om å ta en prat med seg selv, søke innover og være ærlige. Ta vare på seg selv først. Det handler like mye om å finne ut hva du vil og gjøre det. Det skjer ingen endring før du praktiserer det du ønsker deg i livet. Først frigi energi og skaperkraft, så steg for steg i riktig retning. Hva er ditt neste rette steg?

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Perfekt og lykkelig?

Jeg har gjort meg noen tanker rundt det perfekte og sammenhengen med lykke.

Fordi jeg lenge levde i den troen at når jeg bare hadde oppnådd sånn og slik, da blir livet bra. Eksempel, gått ned i vekt, da skulle jeg begynne å trene, eller danse, eller være aktiv. Eller når jeg har fått orden på huset og ryddet opp, da skal jeg gjøre det koselig. Eller aller best, når jeg får god tid, da skal jeg lage god og sunn mat fra bunnen.

Bare for å oppdage at tid, det får man ikke, det er noe vi har, her og nå. Så er det opp til meg å prioritere hva jeg bruker den til. Alle har 24 timer i døgnet, de som får gjort mye og de som venter på en vakker dag.

Bli din egen beste venn.
Jeg har brukt mye av min tid på å vente, vent på andre, vente på at ting blir klart. Men, ikke mer, nå er det opp til meg å gjøre og stoppe opp når det er godt nok. Fordi, perfekt finnes ikke, det er ikke oppnåelig.
Men, godt nok, kan føles perfekt, hvis du tilegner det den følelsen.

Og lykke, det er også et valg. Jeg har erfart og mange med meg, at lykken er ikke ved målet, men at lykken er å gå veien mot mål. Så, venter du på en vakker dag? Hva med å bestemme deg for å skape en vakker dag, et lykkelig liv og et harmonisk hjem!
Det er ditt liv, ditt valg.

Ønsker du å være aktiv og spise sunt, start i dag.
Er du hemmet av rot eller ønsker nye omgivelser, rydd opp og dekorer rundt deg. Kom i gang med å rydde og lage en plan nå.
Vil du bli bedre kjent med deg selv, start i dag. Livet er her og nå, ikke senere.
Om ikke nå, når? Om ikke du, hvem?

Har du en drøm, gå for den, du kommer ikke til å finn fred med deg selv uten.
Det å møte frykten er også en del av lykken på veien.
Det å være modig og vokse, kunne klappe deg selv på skulderen å si, jeg gjorde det, selv om det ikke ble perfekt.

De som har levd et liv, sier at det er bedre å angre på noe du har gjort, en å angre på at du ikke gjorde det!

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Coaching, hva er det egentlig du holder på med?

Ja, det er et godt spørsmål, jeg får det ganske ofte og skal prøve å være litt tydelig på det her. Jeg er først og fremst Coach og støtter mennesker i å skape det livet de ønsker seg.

Det er ofte mennesker som føler de står litt fast i livet.
Mennesker som ikke helt vet hva de vil, kjenner at de er lei av kanskje både jobb og familie. Føler seg litt tappet for energi og fanget av frykt og engstelse.
Det handler om å finne ut hvem du er og hva du vil med livet ditt, for så å aktivt skape det.

I tillegg er jeg interiørkonsulent og lidenskapelig opptatt av omgivelsene, ikke styling, men mer hvordan det føles og hva det gir oss. Ofte har vi for mange ting, rot i hus, rot i sinn. Mange kjenner på det å miste energi når de kommer hjem, det eneste de orker er å finne veien til sofaen og fjernkontrollen. Eller kanskje du ikke tør å sette deg ned, i frykt for ikke å komme deg opp igjen.

Så er det kroppen, som henger sammen med toppen. Din kropp er ditt tempel, akkurat som ditt hus er ditt hjem. Så sliter du med noen kilo for mye og litt lite energi, så hjelper jeg deg gjerne.

Disse tre tingene henger sammen for meg. Hvordan du har det mentalt, hjemme og i kroppen din.

Jeg har skapt meg et liv i frihet som jeg drømte om. Det er mulig for deg å, jeg støtter deg gjerne på veien til å skape et liv du er mere fornøyd med. Det handler om å spille hovedrollen i eget liv! Det handler om å legge en plan for livet sitt, i stede for å bli en del av noen andres plan.

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Dette har jeg krav på hos nav!

De fleste av oss har, har hatt eller kommer til å få et forhold til nav. Som Coach så har jeg pratet med mange mennesker som forholder seg til nav. Det som slår meg er at det tydelig er to grupper mennesker blant de jeg har møtt. Den ene gruppen er den som ser hva de selv kan gjøre og hvilke muligheter nav kan bidra med for at de skal komme dit de ønsker med livet sitt. Denne gruppen er helt i trå med navs visjon som er å gi mennesker muligheter.

Den andre gruppen er de som tenker «dette har jeg krav på hos nav, dette er mine rettigheter, mine skattepenger». Helt riktig, vi betaler skatt for at velferdssystemet vårt skal fungere. Vi er utrolig heldige som har et så godt velferdssystem. Det er ikke en selvfølge! Men, tanken videre om å melke systemet for alt det er verdt, fordi vi har betalt skatt, den forstår jeg ikke helt!

Det er bare du som kan skrive om din historie!
Det er bare du som kan skrive om din historie!
Systemet er i utgangspunktet basert på tillit, men den tilliten er blitt misbrukt av vår nye samfunnsgruppe, naverne. Dette igjen fører til at de som virkelig er syk og har bruk for tilliten, blir møtt med mistillit. Kollektiv avstraffelse heter det på godt norsk.

Hvem er så jeg, som frimodig uttaler meg om nav. Jo, jeg er tidligere ansatt i nav, Helfo og trygde etaten i sin tid. Jeg har også vært bruker hos nav, da i den første gruppen og nav har gitt meg muligheter, noe jeg er kjempe takknemlig for.

Grunnen til at jeg skriver dette er at det er så mange mennesker der ute som har så mye ubrukt potensiale i seg, men som ikke er villig til å utvikle det på grunn av at de kan miste rettighetene sine hos nav. Med andre ord, nav systemet syr puter under armene på folk og det er mer behagelig å bare motta. Mer behagelig å motta en å bevege seg ut forbi komfortsonen. Ja, jeg vet at man ikke blir rik av det og at mange sliter med å få endene til å møtes. Det er ikke de, som ikke har mulighet jeg sikter til og det er en helt annen diskusjon om de har nok til livets opphold.

Det er de som har et ubrukt potensiale jeg tenker på. De som sier, nei takk det tør jeg ikke, fordi da mister jeg mine rettigheter hos nav. De som sier, jeg har det jo så greit, pengene kommer jo uansett. I neste setning sier de, men det skjer jo ingen ting i livet mitt, jeg bare eksisterer.

Nav kan ikke endre livet ditt, den oppgaven er din. Det er ditt ansvar å ta lederskap i eget liv, finne ut hva du vil og gjøre noe med det. På mange måter har vi det for godt, så godt at vi ikke er villige til å ta sjansen. Vi er på en måte ikke «sulten nok», sulten nok på livet. Eller enklere sagt, vi MÅ ikke jobbe for føden.

Mål, mulighet, fakta, jeg går for det!
Mål, mulighet, fakta, jeg går for det
Dersom du vet hva du vil og hva du har behov for, så er det mye lettere for nav å hjelpe deg, til å gi deg mulighetene. Der er lover og regler i nav som setter føringen, men dersom du går i åpen dialog og tar ansvar, er sannsynligheten for å bli møtt positivt større enn om du kommer og krever din rett.

Mitt mål med dette blogginnlegget er å provosere litt. Dersom du blir irritert, eller engasjert, så har jeg oppnådd det. Enda bedre, dersom du blir inspirert til å utvikle ditt potensiale og finne ut hvordan du vil leve ditt liv. Da kan du aktivt forme det og be nav om støtte og hjelp dersom du fyller vilkårene for det. En ting er sikkert, det nytter ikke å skylde på nav. Det er nemlig ikke sant, ordtaket som sier «kan du skylde på noen, problem løst!»

Dersom du ikke vet hva du vil, så støtter jeg deg gjerne i undringen over hva som er nettopp ditt potensiale. Det er nemlig mitt potensiale, å se hva som er din styrke!

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Måtte lykken vokse og gro!

Sjelen vår ønsker å vokse og utvikle seg. Det er naturlig å vokse, alt vokser. På kroppen vår vokser hår og negler. I naturen vokser blomster og gress. Men, vi mennesker har så lett for å gå på autopilot! Det er på en måte trygt å leve som vanedyr.

Er du klar til å folde ut vingene?
Er du klar til å folde ut vingene?

Den indre stemmen visker til oss når vi er klare til å gå videre, da kan det lønne seg å lytte og gjøre noe med det. Ta stemmen på alvor.

For å endre noe, må vi være modige. Modig nok til å trosse frykten og da blir vi sårbare. Men, å være sårbare, gjør oss også sterke.
Ofte er vekst å gå ut forbi komfortsonen og da kommer frykten. Frykten begrenser oss. Det mest effektive mot frykt er handling. «Don’t think, just do it.» Bare gjør det likevel. Da forsvinner frykten og vi tenker; det var jo ikke så farlig!

Hva frykter du?
Hva frykter du?

Hva er det verste som kan skje?
Hvem er du?
Hva vil du med livet ditt?
Hva hindrer deg?
Hva er ditt neste steg i riktig retning?

Hvordan Lykkes?
Små endringer og rette valg er det som skal til for å lykkes. Det er ikke så stor forskjell på de som lykkes fra de som ikke gjør det.

Mental trening og selvutvikling er ferskvare. Det nytter ikke å ta et kurs i selvutvikling med mindre du daglig praktiserer hva du har lært.

Dersom du er klar til å utforske ditt potensiale, så har jeg nå ledig tid til å jobbe med deg.

Min visjon er å støtte deg i prosessen, slik at du kan skape det livet du ønsker deg. Vet du ikke hva du vil? Jeg er dyktig på å se ditt potensiale og er ikke redd for å starte med å utforske drømmen.

Ser frem til å høre fra deg.

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Hvem er jeg?

Jeg har ligget lenket til sengen, bokstavelig talt. Har hatt kink i ryggen. Det ga meg god tid til refleksjoner og innsikter.
Jeg har jobbet mye med hva jeg skal tilby mine kunder, alt fra selvutvikling til online kurs om interiør og hvordan det påvirker oss. Livsstilsendring har også vært en del av prosessen. Alt dette er viktig for meg og har vært en del av meg og min utvikling.

Hvem er jeg er alltid et godt spørsmål for å søke dypere inn i seg selv.
Hvem er jeg er alltid et godt spørsmål for å søke dypere inn i seg selv.
Så slår det meg, hva er det mine kunder søker? Hva er det som holder dem tilbake? Svaret ligger rett foran nesen min slik det ofte gjør. TING, vi har for mange ting, for mye rot, for opphengt i økonomi. Vi har ikke råd. Nei, fordi vi lever helt til randen av hva vi tjener. Eller, kanskje ikke, men vi lytter ikke til egne behov. Hvem er jeg, hva vil jeg, hva har jeg behov for?

Vi virrer oss inn og låser oss i eget liv og livsstil. Løsningen er å rydde opp, kaste, gi bort eller selge det overflødige. Skape rom for noe nytt. «Hvis du eier flere enn fem ting, så eier tingene deg». Antallet kan diskuteres, fem ting er nok for lite for de fleste av oss. Men, ikke tvil om at tingene eier oss. De hindrer oss i å leve det livet vi er ment å leve. Vi finner ikke oss selv på et vis.

Bare søk inn i ditt hjerte, der starter returen til deg selv.
Bare søk inn i ditt hjerte, der starter returen til deg selv.
Nå skal her ryddes, en gang for alle. Det har jeg gjort noen ganger før, men ikke klart å kvitte meg med nok. Da gjelder det å ikke gi seg, men å forsøke en gang til, helt til man lykkes. Jeg har kjent på effekten tidligere og vet at den er der. Frihetsfølelsen ved å vite hva men har og hvor. Etterpå skal jeg tilby det til mine kunder. En rydde inspirasjonsdag der jeg stiller gode spørsmål og vi finner de unike svarene. Finner ut hvorfor ønske om endring er der. Mange har alt de kan ønske seg, men er likevel ikke fornøyd! Hvorfor er det slik?
Jeg vet innerst inne at jeg skal støtte mennesker som føler seg låst i eget liv til å få det bedre med seg selv. Til å skape det livet de ønsker seg!
Nå har jeg endelig forstått sammenhengen med å eie for mange ting og føle seg låst.
Er du klar til å frigi din energi, skape plass til dine drømmer?

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Det ubetydelige!

Når vi tenker på materialistiske ting, så er det på en måte noe overflødig og unødvendig, når vi setter det opp mot de reelle behovene våre. Jeg har lyst å snu den tanken om at det er noe ubetydelig. Jeg mener nemlig at vi kan finne både trøst, glede og energi i fine ting. Ting som du synes er vakre, som gir deg en god følelse. Jeg tror at når vi opplever noe som vakkert, er det fordi vi opplever den reneste form av vårt sanne jeg speilet tilbake på oss.

Som hentet fra eventyret 1001 natt!
Som hentet fra eventyret 1001 natt!
Så når du omgir deg med noe du synes er vakkert, oppretter du en dypere forbindelse med din naturlige essens og lidenskap. Du bringer ditt autentiske jeg inn i interiøret.

Så derfor bør du hedre ditt hjem og deg selv med det du opplever som vakkert.

Ved å tilføre flere ting du synes er vakkert inn i interiøret, kan du få på plass mer av de indre verdiene, fordi skjønnhet ikke er en overfladisk ting!
Det er viktig for harmonien i oss selv, med hverandre og med verden.

Når du omgir deg med noe som virkelig er vakkert for deg, vil du på en positiv måte lyse opp innenfra.

Roser er fin hverdags-luksus som gir ny frisk energi og symboliserer kjærlighet.
Roser er fin hverdags-luksus som gir ny frisk energi og symboliserer kjærlighet.
Nyt duften av en bukett roser og du ikke bare hedrer ditt hjem ved å pryde det med skjønnhet – du hedrer også den del av deg selv, dypt inne, som opplever disse som vakre.

Fyll ditt hjem med det du synes er vakkert og koble deg til alt du er, ønsker og trenger. Det lar deg få tilgang til lykke, trygghet og en følelse av fred og bør aldri bli oversett.

Husk at å innrede vakkert handler om verdien og gleden som du finner i noe, uansett hvor mye eller hvor lite det koster. Dette er en praksis med indre uttrykk, ikke materialisme.

female
«female»
Du trenger ikke å kjøpe på dyre kunstverk for å få skjønnhet i ditt interiør, med mindre det er det som virkelig snakker til deg, da er det helt greit. Kostbar kunst er verdiløs når det gjelder skjønnhet, hvis du ikke finner det vakkert. Likeledes kan en enkelt blomst ta pusten fra deg, hvis du er forelsket i duften, fargen eller avsenderen.

Vit at selv de enkleste ting kan ta deg tilbake i flyten, samhørigheten, og den unike essensen av din indre kjerne, så lenge du vet å sette pris på dem!

Uansett hvor du finner skjønnhet, har du også funnet en kilde til trøst og håp.

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale:
Rett mental innstilling

Er du av og til dritt lei av livet ditt?
Når er nå, et godt tidspunkt å ta grep?

Er du klar for å ta en titt bak "masken" for å finne ut hvem du egentlig er?
Er du klar for å ta en titt bak «masken» for å finne ut hvem du egentlig er?
Du vet vel det, at ingenting skjer før du selv bestemmer deg og gjør noe med det.
Jeg kan hjelpe deg å søke dine unike svar, men kun du kan gå veien, jeg kan kun støtte deg. Jeg har ofte hørt og sagt det selv en gang: jeg vet ennå ikke hva jeg skal bli når jeg blir stor!
Jeg tenker at vi allerede er, det er noe vi er god på, noe du er bedre på en andre. Din styrke, hva er din unik het?
Det er verdifullt å bli kjent med seg selv. Bli kjent med din styrke og dine verdier. Hva er viktig for deg?

Så en ting til, du må vite hvorfor. Hva er ditt hvorfor?
Hvorfor vil du endre noe i livet ditt?
For å skape nye vaner, trenger du å ta nye valg. Kan selvutvikling være et slikt valg nå?
Her ble mange spørsmål, mitt ønske er at du skal reflektere og finne svar.

Jeg har en visjon om å hjelpe mennesker å skape det livet de ønsker å leve.
Ingen drømmer er for store og ingen ønsker er for små.
Sliter du med tankene og mental innstilling, ta kontakt. Det er min styrke, min unik het å se din styrke. Jeg stiller gode spørsmål og hjelper deg med dine unike svar.

Fyll ut skjemaet under for en uforpliktende samtale: